П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Запоріжжі судитимуть бойовика «Російської православної армії», який замовляв підпали храмів РПЦвУ

    До суду передали справу відносно мешканця Запоріжжя Артема Тимченка, який у 2014 році вирішив «підзаробити» на війні у складі терористичної групи «Російської православної армії».
    Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Depo.Запоріжжя.
    Розслідування встановило, що у червні 2014 році мешканець Запоріжжя поїхав до Донецька, аби підзаробити грошей. Чоловіка обвинувачують в участі у діяльності терористичної групи (ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт передано до суду для розгляду справи по суті.
    Нагадаємо, Тимченко, за даними СБУ, був замовником підпалів храмів у Запоріжжі у січні 2019 року, колишній «антимайданівець» має зв’язки з «МДБ ДНР». Зокрема підпал терористи ДНР намагались здійснити у місті Запоріжжі (6 та 11 січня), Кривому Розі (15 лютого), і знову в місті Запоріжжя (біля каплички біля церкви Св. Івана Богослова РПЦвУ). Організатори, за повідомленнями, які базуються в «ДНР», платили паліям за кожен напад і доручали їм малювати нацистські графіті на стінах будівель РПЦвУ.
    Таким чином в Україні розпалюється міжконфесійна ворожнеча, щоб пізніше у підпалах звинуватити проукраїнську сторону населення, зокрема вірян ПЦУ. Нагадаємо, на початку 2020 року в Одесі та інших регіонах горіли кілька церков Московського патріархату. РПЦвУ звинуватила у всьому проукраїнськи налаштованих вірян, проте пізніше поліція пояснила що всі підпали стались через необережність, а монастир в Одесі було підпалено колишнім послушником РПЦвУ.
    Згадана вище підпали спричиняють розпалювання міжконфесійної ворожнечі й хаосу в Україні. А це ідеально підходить для створення картинки «гонимої церкви», щоб потім заявляти про фашистів та бандерівців які підпалюють «каноническую церковь». Такі висловлювання вже лунали з уст кремлівських пропагандистів. Наприклад, у РПЦвУ вважають утворення незалежної від Москви Церкви поштовхом до релігійної війни.
    Варто зауважити, що до війни Тимченко був головредом запорізької газети «Іскра» та однойменного сайту новин, а 2014 року став одним з ідеологів «Антимайдану» Запоріжжя, вірогідно, приміряв на себе посаду «голови Запорізької НР». Тимченко організував мітинг антимайданівців, розгін якого патріотично налаштованими запоріжцями увійшов в історію міста як «яєчна неділя». Варто зазначити, що організувавши цей мітинг та виступивши на ньому з палкою промовою, Тимченко швидко звідти зник. Години під градом яєць прибічники ідеї «ЗНР» провели без свого лідера.
    До січня 2015 року він брав участь у діяльності терористичний груп «Російська православна армія» і «Миколаївський батальон». У бойовиків чоловік лагодив транспортні засоби, за допомогою яких вбивали українських військових у районі Донецька.
    Улітку 2020 року СБУ вирахувала колишніх товаришів Тимченка, які повернулися до Запоріжжя з завданням створити тут терористичну організацію на кшталт «ЛДНР».


    Найсвіжіше

    Популярне