П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Омбудсмен: До окупації у Криму було 49 українських православних релігійних організацій, тепер їх 6

    Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова присвятила публікацію на своїй офіційній сторінці у Фейсбук репресивним діям Росії проти Православної церкви України в окупованому Криму.
    “Представники окупаційної адміністрації, що діє на території тимчасово окупованого півострова, пред’явили митрополиту Сімферопольському і Кримському Клименту (Кущу) судове рішення з вимогою демонтувати храм ПЦУ «Неопалима купина» у м. Євпаторія та сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів.
    Такі дії агресора прямо суперечать міжнародному праву, зокрема Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Міжнародному пакту про громадянські і політичні права.
    Крім того, Російська Федерація вкотре ігнорує резолюцію Генеральної асамблеї ООН 74/168, в якій міжнародна спільнота закликає окупанта забезпечити свободу віросповідання і релігії без будь-якої дискримінації або введення штучних регуляторних бар’єрів”, – пише омбудсмен.
    Денісова підкреслює, що, до початку тимчасової окупації, на Кримському півострові діяло 49 українських православних релігійних організацій, але через репресивні дії окупанта наразі їх залишилось 6. Десятки храмів, молитовних будинків і місць богослужіння були захоплені та перебувають під контролем окупаційної адміністрації РФ.
    Омбудсмен засуджує дії країни-окупанта РФ, спрямовані на знищення Православної церкви України та переслідування її вірян і закликала міжнародну спільноту рішуче відреагувати на порушення основоположних прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

    Найсвіжіше

    Популярне