Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Колишній політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії імені Станіслава Вінценза

    Режисер, письменник, сценарист, громадський активіст і колишній політв’язень Олег Сенцов став лауреатом премії міста Краків імені Станіслава Вінценза, повідомляє “Українська літературна газета” з посиланням на польське видання Onet.
    “Цьогорічний переможець Олег Сенцов поєднує мистецьку діяльність з участю в боротьбі за свободу та базові права людини, особливо за права переслідуваних і репресованих осіб”, – зазначив голова Краківської міської ради Домінік Яськовєц, який водночас, є керівником премії Вінценза.
    Відомо, що нагороду Олегу Сенцову вручать під час саміту Open Eyes Economy в Кракові 18 листопада 2020 року.
    Премія у розмірі 40 тисяч злотих (близько 300 тисяч гривень) присвоюється за видатні досягнення в популяризації культури Центральної та Східної Європи. Починаючи з часу заснування у 2005 році, її лауреатами стало чимало польських і українських діячів культури.
    Нагадаємо, Станіслав Вінценз (Stanisław Vincenz), на честь якого названа премія, уродженець Івано-Франківської області, польський письменник, філософ, перекладач. Автор чотиритомної епопеї про Гуцульщину «На високій полонині». Кавалер Лицарського хреста “Ордена Відродження Польщі”, удостоєний звання “Праведник світу”.

    Найсвіжіше

    Популярне