Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Косово зачинились монастирі через збільшення випадків коронавірусу

    Через погіршення епідеміологічної ситуації не зможуть приймати відвідувачів до початку грудня монастирі Високі Дечани та Печський Патріархат. Це стосується як організованих груп, так і окремих відвідувачів.
    Рішення було ухвалено після виявлення кількох випадків зараження коронавірусом серед монахинь Печського Патріархату та стало черговим посиленням карантинних обмежень на території Косово.
    Про це повідомляє Балканський оглядач з посиланням на пресслужбу монастиря.
    Напередодні косовський уряд на дистанційному засіданні у неділю, запровадив низку нових заходів, спрямованих на захист від епідемії COVID-19.
    Особам старше 65 років зараз дозволено виходити з дому лише між 06:00-10:00 та 16:00-19:00. Поза цим графіком право виходу на вулицю поширюється лише на тих, для кого це пов’язано з розв’язанням проблем зі здоров’ям.
    Заклади громадського харчування, бари, ресторани та кав’ярні, скоротили робочий час – їм заборонено працювати з 21:00 до 05:00, за винятком продажу їжі та напоїв на винос. Торговим центрам також заборонено працювати в ці години.
    Усі вищі навчальні заклади, як приватні, так і державні, зобов’язані проводити навчання в Інтернеті. Однак студентські гуртожитки та їдальні залишатимуться відкритими, а іспити та лабораторні роботи будуть проводитися відповідно до вказівок Міністерства охорони здоров’я.
    Люди з хронічними захворюваннями та вагітні жінки звільняються від явки на роботу. Муніципалітетам було доручено активізувати зусилля щодо надання послуг з охорони здоров’я на дому для хронічно хворих.
    Залишається в силі і низка заходів, які були запровадженні попередніми урядовими рішеннями.
    Це, зокрема, жорсткіші вимоги до в’їзду для іноземців з країн із “високим ризиком”. Збори понад п’яти осіб на площах, в парках та інших громадських місцях залишаються забороненими, як і інші великі збори, включаючи весілля, семінари, майстер-класи та сімейні вечірки. Однак релігійні церемонії все ще дозволені, якщо під час їхнього проведення дотримуються настанов уряду для захисту від поширення COVID-19.
    Культурна діяльність, включаючи театри, галереї, музеї, кінотеатри та бібліотеки, залишається дозволеною на 30%. Спортивні заходи також можна продовжувати, хоча кількість дозволених учасників скоротилася з 30 до 20, тоді як спортзали тепер зобов’язані працювати на 40% потужності.
    Останніми днями в Косово спостерігався сплеск захворюваності на коронавірус. Представники органів охорони здоров’я попередили, що подальше збільшення випадків може призвести до серйозних навантажень на службу охорони здоров’я Косова.
    За попередні 24 години в Косово зареєстровано 556 нових випадків зараження коронавірусом з 1626 досліджених зразків. Дев’ять людей померли. Всього від коронавірусу померло з початку епідемії 714 людей. Захворіло 21 545.
    Активна кількість випадків – 5 002. Населення Косова – 1,845 мільйона.

    Найсвіжіше

    Популярне