Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    "Нєльзя еканоміть на "богє": Мережа обурена вартістю свічок у церкві РПЦвУ

    У мережі обурилися вартістю свічок в одному з храмів РПЦвУ в Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пост “Киев Лайф” у соціальній мережі Facebook.
    Відповідне фото з розцінками опубліковано на сторінці “Киев Лайф”.
    “В церквах Московського патріархату свічки дорожчі за хліб. Мабуть, у них або віск прив’язаний до долара, або не можна економити на Богу”, – зазначили в публікації.

    Користувачі мережі також прокоментували ситуацію:
    “Мене завжди коробило, коли в церкві висять прейскуранти на все, це що -крамниця або Божий Храм? А автомобілі, на яких їздять служителі культу? Про яку віру можна говорити? Подивіться на намісника Києво-Печерської лаври, він веде себе так, що начебто він …немає слів. Старці давно говорили: церкви набудують, але благодаті в них не буде. А на свята приїжджають на дорогих автомобілях не помолитися Богові, а показати своє наближення до батюшки (ніби він святий), і позмагатися, чия машина крутіша, соромно дивитися”.
    “Нещодавно була в Греції. Там у храмах свічки лежать доступно, кожен може взяти і, якщо є можливість, залишити гроші, скільки людина може”.
    “Церква це давно вже бізнес…високоліквідний, причому конкуренція крутіше, ніж в банківській сфері. А нових або принижують, або ліквідують”.
    “Ви зайдіть в УПЦ – те ж саме, – це вже не церква, а бізнес-лавочка. Вірити треба, але ходити не варто. Посередників між Богом і народом багато стало”.
    “Люди, ну ви дивні…ви бачили на якихось джипах ці “святі отці” катаються…а бензин нині дорогий і ці джипи потрібно заправляти… Тому, “купи свічку”, і “подай на храм”, зрозуміло, куди йдуть ці гроші…Кадило крутиться-лавеха каламутиться”.
    “Всі ці продажні попи вже давно відійшли від Бога. Нема чого туди ходити”.

    Найсвіжіше

    Популярне