Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Улюбленому проповіднику Моспатріарха Андрєю Ткачьову ввижається глобальний бунт

    Європа поступово рухається в напрямку серйозної дестабілізації, яка загрожує спричинити масові бунти та сутички, в тому числі, на релігійному підґрунті. Таку точку зору висловив священнослужитель Російської православної церкви Андрєй Ткачьов у власному Telegram-каналі, повідомляє видання “Infox”.
    Клірик, якого називають улюбленим проповідником патріарха Кіріла (Гундяєва), взявся аналізувати спалахи протиправної діяльності окремих груп та зростання протестних настроїв навколо релігійних питань. Зокрема, він висловив занепокоєння нападом у Відні на католицьку церкву, який вчинила група молодиків, що можуть бути пов’язані з фанатиками-ісламістами.
    “Малюють карикатури ліваки-атеїсти, а голови ріжуть християнам. Малюють у Франції, а храми атакують по всій Європі”, – відзначив він і, розігнавшись у власних фантазіях, висунув неймовірний прогноз розвитку подій на континенті. “Європа може запалати. Практично всі крупні держави охвачені майданами, окрім Скандинавії поки що. Антиковідними, сепаратистськими, заабортними… Плюс ісламісти. Досить яскраві, але не радісні перспективи”, – сказав Ткачьов.
    Не хотілося б руйнувати віру священника у “глобальні проблеми загниваючої Європи”, та все ж мусимо розповісти про одну важливу деталь, про яку забув (або ж взагалі не знав), проповідник Андрєй Ткачьов.
    Це в Росії будь-яка акція протесту вважається бунтом, а відтак, визнається загрозою для влади. В Європі, як і в будь-яких цивілізованих суспільствах, акція протесту – це форма спілкування громадян з владою і є невід’ємним елементом демократії. Кожен протест спонукає владу до невідкладної реакції на проблему і якнайшвидшого її вирішення.
    Сутички і агресія, які іноді супроводжують протести, це, безперечно, прояв неправомірної і неприпустимої поведінки. Втім, у демократичних суспільствах знають як реагувати і на такий виклик.
    Тож на улюбленого проповідника Моспатріарха вже найближчим часом очікує щире розчарування, що його мрії про “палаючу Європу” так і не здійснились.

    Найсвіжіше

    Популярне