Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Лукашенко звинуватив митрополита Тадеуша Кондрусевича в отримуванні консультації "як знищити Білорусь"

    “Еспресо”, з посиланням на “БелТА“, повідомляє, що президент Білорусі Аляксандр Лукашенко назвав Російську православну церкву в Білорусі “оплотом міжконфесійного миру”. Про це він заявив під час зустрічі з митрополитом Мінським і Заславським білоруського екзархату РПЦ Веніаміном (Тупеко).
    Лукашенко наголосив, що цінує рівень міжконфесійних відносин, які вдалось вибудувати за чверть століття в Республіці Білорусь. В той же час, він негативно відізвався про нещодавній скандал, пов’язаний із забороною в’їзду до країни главі білоруських римокатоликів, архієпископу Мінсько-Могилівському Тадеушу Кондрусевичу.
    “Їздити в Польщу і отримувати консультації, як руйнувати нашу країну, нікому не буде дозволено”, – зазначив “останній диктатор Європи”, сміливо звинувачуючи релігійного лідера в деструктивній діяльності проти Білорусі за вказівкою з-за кордону.
    Нагадуємо, 31 серпня митрополита Тадеуша Кондрусевича без пояснення причин не впустили до Білорусі. Митрополит повертався додому з Польщі. Пізніше влада Білорусі заявила, що архієрея не впустили в країну через недійсний паспорт.
    Митрополит Тадуеш Кондрусевич відомий тим, що засудив насильство в країні після виборів 9 серпня, а також висловив протест проти дій силовиків поблизу Червоного костелу, коли 26 серпня правоохоронці заблокували в храмі Святого Симона і Святої Єлени в Мінську демонстрантів і парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне