Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Вандали зруйнували пам'ятник з іменами учасників ОУН у Бабиному Яру в столиці

    У Бабиному Яру в Києві невідомі розбили пам’ятну плиту з іменами учасників похідної групи ОУН, яких німці розстріляли у 1941-1942 роках, повідомило видання Gazeta.ua з посиланням на Facebook голови Організації українських націоналістів Богдана Червака.
    “У Бабиному Яру вчинено акт вандалізму. Так звані “невідомі особи” розбили пам’ятну плиту на якій закарбовані імена учасників Похідної Групи ОУН, яких німці розстріли у 1941-1942 роках. Пам’ятна плита, до речі, розміщена біля Пам’ятного Хреста, встановленого у 1992 році на честь Олени Теліги і українців – жертв Бабиного Яру. Уже не вперше паплюжиться святе для кожного українця місце. Пам’ятний Хрест неодноразово підпалювали, намагалися зрізати, плити трощили і обливали фарбою. І жодного разу поліція не знаходила злочинців” – написав на свій сторінці у Facebook Богдан Червак.
    Богдан Червак зазначив, що плиту буде відновлено, а ворогів буде покарано. Він припускає, що її зруйнували вороги незалежної України, які бояться українських націоналістів навіть мертвими.

    Найсвіжіше

    Популярне