Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ презентували проєкт нового храму, в якому зможуть розміститись 1000 вірян

    Ще не вщухли пристрасті навколо побудови, освячення і початку експлуатації Російською православною церквою Патріаршого собору Воскресіння Христового – головного храму Збройних сил Російської Федерації, як Московська патріархія замахнулась на новий масштабний проєкт.
    Фінансово-господарське управління РПЦ провело презентацію проекту храму рівноапостольних Кирила і Мефодія при Московському державному університеті. Передбачається, що храм вміщуватиме близько тисячі вірян, пише канал “Дождь”.
    Повідомляється, що ідея побудувати великий храм у даному місці виникла у 2015 році. Тоді в адресу ректора вишу і патріарха Кіріла (Гундяєва), з відповідним зверненням, звернулась група викладачів і студентів МДУ.
    На разі, не повідомляється на чиї кошти буде зведена культова споруда. Водночас, аналізуючи процес збору коштів на будівництво головного храму Збройних сил РФ, можна припустити, що буде організовано збір фінансів в колективі університету, частину коштів буде виділено з бюджету вишу, а частину – передадуть з бюджету міста Москви і держбюджету РФ.
    Ну а роботи з оздоблення, ювелірні роботи та виготовлення іконостасу буде доручено компанії “Софрино”, яка підконтрольна Московській патріархії. Тож цілком ймовірно, що РПЦ примудриться непогано заробити, “освоюючи” кошти платників податків Росії.
    А поза тим найбільше дивує інше питання.
    У Росії, чомусь, не хизуються новинами про побудову чи відкриття лікарні для ковідних хворих на тисячу ліжок. А Міністерство охорони здоров’я РФ не “стікає слиною” від заздрощі масштабним будівельним проектам РПЦ.
    Втім, це може означати те, що величезні будівлі храму при МДУ, як і головного храму ЗС РФ, Російська православна церква великодушно надасть у користування Міністерству охорони здоров’я РФ для забезпечення потреб у розміщенні та лікуванні хворих під час епідемії.
    Хоча, з іншого боку, в Росії могли зовсім припинити боятись поширення коронавірусу через “високу ефективність” російської вакцини і титанічні резерви системи охорони здоров’я. У такому разі, виділення грошей на будівництво таких великих храмів не виглядають цілковитим безглуздям.

    Найсвіжіше

    Популярне