Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті освятили пам’ятну стелу на честь героя російсько-української війни Віктора Афанасьева

    29 жовтня 2020 року, єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, здійснив архієрейську візитацію до смт Вилок Берегівсько-Виноградівського благочиння.
    Владика Віктор Бедь освятив пам’ятну стелу на честь полеглого смертю хоробрих і героїв українського воїна-десантника Віктора Афанасьева (31.07.1992 – 29.04.2017) в смт Вилок, який загинув у бою із московськими окупантами під с. Зайцево Донецької області 29 квітня 2017 року.

    Віктор Афанасьєв

    Преосвященніший єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь відслужив заупокійну літію за всіма полеглими нашими співвітчизниками, які у різні віки і часи віддали свої життя у боротьбі за національну і державну незалежність України, а також за полеглими смертю хоробрих і героїв у наші дні українськими воїнами, добровольцями, волонтерами та полоненими, зокрема за воїном-десантником Віктором Афанасьевим з смт Вилок,  що віддали свої життя в обороні своїх сімей, усього боголюбивого українського народу, земної Вітчизни і Держави нашої України від московсько-путінських окупантів і терористів в російсько-українській війні 2014 – 2020 рр.
    Світлина: сайт МКЄ ПЦУ

    Преосвященнішому владиці Віктору співслужили: архімандрит Спиридон Дудин, намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря в смт Чинадієво, благочинний Мукачівського благочиння, протоієрей Василь Осадчук, настоятель парафій на честь Миколая Чудотворця та на честь Іверської ікони Божої Матері в смт Вилок, благочинний Берегівсько-Виноградівського благочиння, ігумен Варлаам Борецький та ієрей Владислав Лазар, настоятель парафії на честь Успіння Пресвятої Богородиці в м. Берегове.
    Після завершення заупокійної літії та освячення пам’ятної стели до присутніх звернувся Преосвященніший владика Віктор Бедь, який наголосив на святості воїнського подвигу та благословив усіх присутніх на мирне, благополучне і у здоров’ї життя. З поминальним словом до присутніх, також звернувся і протоієрей Василь Осадчук.
    Від так, у актовому залі Вилоцької селищної ради відбулося урочисте зібрання. Преосвященніший владика Віктор Бедь відслужив молитву за мир і благополуччя в Україні, та провів ряд нагороджень учасників бойових дій в російсько-українській війні 2014 – 2020 рр., волонтерів, педагогічний колектив Вилоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та Мистецької студії «New Art» смт Вилок.
    Пресслужба МКЄ ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне