П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Як РПЦ може когось звинувачувати в розколі, коли сама проігнорувала Критський собор у 2016 році?

    Митрополит Православної церкви України Олександр (Драбинко) розповідаючи про роль процедуру надання автокефалії іншим церквам зачепив тему Критського собору 2016 року й звинуватив РПЦ в порушенні соборного і синодального управління Церкви.
    «Процедури як такої немає. Оскільки немає процедури дарування автокефалії. Коли про це йшла мова, щоби впорядкувати саму форму і процедуру дарування автокефалії і пізнішого її визнання, – це мало відбутись в 2016 році на Криті. Цей візит і учать у випрацюванні цієї форми і процедури РПЦ і її сателіти проігнорували. Відповідно мені дуже так запали слова, здається патріарха Варфоломія про те що, як можна когось звинувачувати в розколі, коли ти сам став порушником соборного і синодального управління проігнорувавши запрошення і не приїхавши на всеправославну нараду церков. Тобто тут що сієш те й жнеш. От така складається ситуація.», – сказав митрополит ПЦУ в ефірі UA: Українське радіо.
    «Москва вважає, що в одному разі можна порушувати соборність і це буде правдою з її сторони, а коли щось подібне вона бачить з іншої сторони, то вона це називає неправдою. Це ненормальне явище, але яке притаманне взагалі московсько-кремлівській церковній політиці», – підсумував він.
    Також в цій програмі митрополит Олександр сказав, що зараз лікарі повторюють подвиг ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС.

    Найсвіжіше

    Популярне