Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Волині релігійній громаді ПЦУ передали культову споруду

    Релігійній громаді на Волині передали культову споруду. Відповідне розпорядження підписав голова Волинської ОДА 26 жовтня, повідомляє видання “Під прицілом”.
    “Враховуючи звернення настоятеля релігійної громади Успіння Пресвятої Богородиці Православної церкви України села Новостав Луцького району, з метою приведення у відповідність до чинного законодавства України користування культовим майном вирішили передати у постійне безоплатне користування для релігійних потреб релігійній громаді Успіння Пресвятої Богородиці Православної церкви України села Новостав культову споруду Успіння Пресвятої Богородиці, що розташована за адресою: село Новостав, вулиця Шевченка, 84А.”, – зазначається в документі.
    Свято-Успенська церква села Новостав є одним з найдавніших храмів не тільки Волині, а й України, адже побудована у 1681 році. Саме ця дата вирізьблена на дубовій балці у вівтарній частині храму.
    Свято-Успенська церква у Новоставі вражає своєю величчю та красою. Храм має сім куполів, які символізують сім Таїнств Церковних – Хрещення, Миропомазання, Покаяння, Причасті, Шлюб, Соборування та Священство, а також сім ангельських чинів – Михаїла, Гавриїла, Уриїла, Селафіїна, Ієгудеіїла, Варахіїла, Ієреміїла.

    Найсвіжіше

    Популярне