Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії ще одного священника можуть судити за розбещення неповнолітніх

    Скандали навколо сексуальних уподобань окремих священників Російської православної церкви не дають нудьгувати слідчим, прокурорам і суддям Російської Федерації. Тим більше, що в окремих епізодах процесуальні та слідчі дії затягуються на роки.
    У квітні 2019 році настоятелю Свято-Троїцького храму в Заїнську (Казанська єпархія РПЦ) Андрєю Стрєбкову було пред’явлено обвинувачення в розбещенні неповнолітньої. Але кримінальну справу передали до суду лише зараз – після більш ніж року розслідування, повідомляє “Казанский репортер”.
    Сам священник наполягає на власній невинуватості: “в кримінальній справі немає нічого, за що можна було б мене судити”, – зазначив він. Дивно, що представник РПЦ акцентує увагу на відсутності доказів проти нього, а не заперечує сам факт протиправного діяння.
    В свою чергу, адвокат підсудного заявив, що клірик зазнав переслідувань, з боку певних сил, через власну активну місіонерську діяльність. Які саме сили в Росії можуть розпочати “гоніння” на священника РПЦ, не зовсім зрозуміло. Тим більше, що сам адвокат не розтлумачив свою таємничу репліку.
    Окрім своєї імовірної причетності до незаконних статевих зносин з неповнолітньою, священник Андрєй Стрєбков відомий тим, що переобладнав старий автобус “ПАЗ” і зробив з нього храм на колесах. Чи був автобус-храм місцем можливого вчинення кліриком злочину проти статевої свободи і недоторканності, на разі, не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне