П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Польщі під час протесту за аборти зазнали вандалізму церкви та пам’ятники папі Іоанну Павлу ІІ

    У Польщі спалахнули акції протесту проти рішення Конституційного трибуналу про заборону існуючих норм, що дозволяють переривання вагітності у випадку виявлення у плода важкого та незворотного дефекту або невиліковної хвороби, яка загрожує його життю.
    25 жовтня в Познані gротестувальники, що вимагали скасування заборони абортів сплюндрували пам’ятник Папи Римського Іоанна Павла ІІ. За даними поліції, у заходах взяли участь близько 7 тисяч людей. Учасники сказали, що їх близько 20 тисяч, повідомляє wpolityce.pl.
    BBC повідомляє, що активісти зірвали церковні богослужіння у Познані під час останньої ‎акції протесту проти рішення суду. Близько десятка жінок скандували «Нам це ‎набридло» і тримали перед вівтарем транспаранти.‎ На стінах церкви у Варшаві понаписували гасла протестів, як-от «жіноче пекло» та ‎‎«необмежені аборти».‎
    Люди ходили перед штаб-квартирою правлячої партії «Право і справедливість». Натовп вигукував: «ми хочемо здоров’я, а не молитов, подалі від диктатора Качура».
    Акції протесту проводяться також у Лодзі, Зеленій Гурі, Кракові та Познані. Такі протести є незвичними в країні, де римо-католицька церква має величезний ‎вплив.
    У місті Констанцин-Єзьорна протестувальники обмалювали червоною фарбою пам’ятники папі Іоану Павлу ІІ, який є святим Католицької церкви. Поліція розшукує виконавців цього діяння.
    У четвер протест проти заборони абортів завершився сутичками із поліцією, яка застосувала сльозогінний газ і затримала 15 учасників.
    Після зміну законодавства Польщі, аборт буде можливим лише у випадках зґвалтування, інцесту або для захисту ‎життя матері.‎

    Фото: wiadomosci.wp.pl

    Найсвіжіше

    Популярне