Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Одесит, що служить в РПЦ, назвав українців «ідіотами і зрадниками» і сказав, що в Україні треба спасати росіян

    Протоєрей Андрій Новіков, член Синодальної біблійно-богословської комісії РПЦ, настоятель Троїцького храму на Воробйових горах в Москві, який раніше служив секретарем Одеської єпархії РПЦвУ і залишив Україну в 2014 році через переслідування СБУ за підтримку російської агресії проти України, назвав українців «ідіотами і зрадниками» за готовність захищати Україну зі зброєю в руках, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на Рolitnavigator.net.

    Російський військкор Дмитро Стешин недавно був здивований результатами соціологічного опитування, проведеного львівською компанією «Рейтинг». 60% респондентів заявили, що готові в разі загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках.

    «Абсолютна більшість українців вважають себе патріотами, майже 60% готові захищати Україну зі зброєю в руках. Неприємна цифра до опитування, але зате ми маємо точну відповідь на питання: «Чому Росія не стала звільняти Україну в 2014 році», – прокоментував результати опитування Стешин.

    З ним не погодився колишній секретар Одеської єпархії протоєрей Андрій Новіков, який понад 10 років є членом Синодальної біблійно-богословської комісії й Міжсоборної присутності в РПЦ, а з 2014 року призначений патріархом РПЦ Кірілом настоятелем Троїцького храму на Воробйових горах в Москві.

    «По-перше, росіян, які підтримують Росію, багато, і їх потрібно захищати і рятувати, незалежно від того, скільки ідіотів і зрадників виявилося (в Україні, – ред.). Якби їм (українцям, – ред.) віддали умовний Курськ в 1991 р, і в Курську розвели б свідомих, але це б не означало, що Курськ треба не рятувати і не повертати. По-друге, це просто незаконно відірвана корінна територія Росії, незалежно від того, що вважають промиті пропагандою любителі сала. Є вищі цінності, ніж «думка жителів», і до таких цінностей відноситься єдність Російської землі і місія єдиної Російської держави », – вважає титулований богослов РПЦ.

    У Москві протоієрей Андрій Новиков відомий також тим, що влаштовує у своєму храмі заходи щодо «розвінчанню міфу українства», навчанню «державному служінню російських мотоциклістів, боротьбу за Новоросію», вважаючи Україну «так званою українською державою». У 2015 році протоієрей Андрій Новиков прямо заявив віруючим: «У нас немає нікого в цьому світі, крім Росії та її президента».

    Найсвіжіше

    Популярне