П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Україні відзначили День військового капелана

    25 жовтня відзначається День святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського, який вважається засновником і покровителем військових капеланів. І цей день вважається в Україні Днем військового капелана. Про важлівість капелана у військах розказали у Дніпровській єпархії ПЦУ.
    Служіння священика у війську є відповідальним і непростим, адже кожного дня пастир повинен підтримувати воїнів у складних ситуаціях своєю проповіддю та безперестанною молитвою за кожного військовослужбовця та Батьківщину. Особливо яскраво це проявилось у 2014 році, з початком війни на Донбасі. Тоді сотні наших священнослужителів відправились на передову, щоб своїм пастирським словом підтримати дух наших героїв, а своєю щирою молитвою виблагати у Господа для них захист у бою, перемогу та мир.
    Піднесемо молитви до Престолу Господнього за наших капеланів та військовослужбовців. Попросимо у Божої Матінки, щоб Вона покрила їх своїм чесним омофором від усякої небезпеки, зберегла від смертоносних ран, щоб усі вони повернулись до рідних домівок здоровими та щасливими, та принесли із собою радісну звістку про перемогу нашого війська та настання справедливого миру у нашій славній Неньці-Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне