П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Криму вбили активіста, який викривав окупаційну владу РФ

    Експертам «Асоціації реінтеграції Криму» стало відомо, що в лютому-березні 2020 року в Ялті вбили місцевого літнього Віктора Черкасова, який багато років поодинці боровся з земельною мафією окупаційної російської влади. Черкасов був відомою в Великій Ялті особистістю – багато років поспіль щотижня приходив на приймання в окупаційні «прокуратуру» та «МВС». На сотні заяв в «органи» Черкасову видали сотні відписок «ні про що», але він наполегливо ходив по інстанціях і говорив «чиновникам» в їх мертві очі, що його права порушені, що він побитий і пограбований, вимагав відновити справедливість.
    Про це повідомляє Інформаційний навігатор з посиланням на інформаційний ресурс Асоціація реінтеграції Криму.
    На початку 2020 року в селищі Краснокам’янка Великої Ялти стали говорити, що Черкасов хоче переписати землю, що залишилася на дочку, що живе на материковій Україні.  Також нам розповіли, що на початку 2020 року відбулася чудо і окупантський «суд» прийняв якесь проміжне рішення в інтересах Віктора Черкасова. Незабаром після цього в Краснокам’янці знайшли труп пенсіонера на його городі, але відомості про це з’явилися лише зараз. І тепер по селищу поповзли чутки, що пенсіонера отруїли невідомою речовиною, яким-небудь бюджетним аналогом «новичка». На користь цієї версії говорить той факт, що смерть відомого в Ялті правдошукача Черкасова старанно замовчувалася.
    Місцеві медіа і окупаційна влада намагаються забути, що в серпні 2017 року Черкасов дав велике інтерв’ю сайту «Примечания», де розповів, якими саме ділянками в Краснокам’янці незаконно заволоділи «герої Кримської весни» – «глава Криму» Сергій Аксьонов, «віце-прем’єр, депутат Держдуми» Михайло Шеремет, «прокурор» Наталія Поклонська, один з лідерів злочинного угруповання «Сейлем» Олег Бородкін, куратор «самооборони Криму» Ігор Бурмістров. Зневірений пенсіонер потім неодноразово розповідав про будівництво котеджів «героями кримської весни» і в інших інтерв’ю, що могло стати причиною команди окупантів на його усунення.
    Нагадаємо, що «Вілли в Краснокам’янці» це відома в Криму скандальна історія, що почалася з того, що колишній міський голова Гурзуфа Андрій Сандул в умовах розпочатої окупації, за допомогою української преси Гурзуфської міськради «заднім числом» нарізав кілька гектарів дорогої землі з видом на Аю Даг під елітне селище «рятівникові кримчан» Аксьонову і його спільникам.
    Відомо, що до 2016-2017 роках в ході боротьби кланів російських спецслужб недружні Аксьонову угруповання ФСБ задокументували виділення землі в Краснокам’янці за підробленими документами і записали на диктофон зізнання «голови ялтинської міськради» Романа Деркача і «ділами» Наталії Ісаєвої, які брали особисту участь у підробці документів. Але в Кремлі дали команду не чіпати гауляйтерів півострова і справа закрилося, навіть як кажуть без традиційних відкатів. У безсилій люті ФСБшники виклали частину зібраного матеріалу через свій зливний бачок «громадського працівника» Олександра Таліпова. Але будь-яких фатальних наслідків для фігурантів скандалу це не мало. Можливо, зіграло роль те, що селище Гурзуф вважається вотчиною колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова,
    Загиблий Черкасов, який регулярно нагадував про земельне свавілля, що відбувається в Краснокам’янці й щотижня писав в «органи», сильно злив місцеві «еліти», які досягли згоди в тому, щоб «зам’яти історію» з виділенням ділянок «новим господарям життя».
    Також цікаво, що вищезгаданий Роман Деркач конфліктував з багаторічним главою Гурзуфа Гамалем, у якого Роман і починав свою кар’єру в земельній комісії селищної ради. Але і Гамаль і Деркач забували внутрішні розбіжності при зустрічах з убитим Черкасовим, тому що обопільно ненавиділи похилого правдолюба. Покійний особисто говорив довіреним ялтинцям, що Роман Деркач одного разу сказав: «ти не отримаєш свою землю, тому що я її вже продав».
    Тому дуже ймовірно, що Деркач і Гамаль як лояльні «главі Криму» Аксьонову місцеві ділки можуть мати відношення до загадкової смерті Черкасова. Відзначимо, що у Черкасова не було комп’ютера, інтернету, смартфона. Шахраї відрізали у нього більшу частину його ділянки, залишивши пару соток, де Черкасов жив в хатині без води, електрики, опалення. Черкасова неодноразово били, били його старенький «Запорожець». Але пенсіонер не здавався і цілими днями від руки писав у всі інстанції скарги на свавілля. Новина про смерть Віктора Черкасова, яка стала відома лише у жовтні 2020 року, викликала сильний шок у простих ялтинців.

    Фото: Інформаційний навігатор

    Найсвіжіше

    Популярне