П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив панахиду у 40-й день з часу упокоєння протоєрея Валерія Семанцо

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 жовтня звершив у столичному храмі на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» панахиду за спокій душі новопреставленого протоієрея Валерія Семанцо у  40 день з часу його упокоєння.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Перед початком відправи владика Епіфаній звернувся до присутніх зі словом.

    «Отець Валерій був у пошані, бо володів прекрасними людськими рисами. Він допомагав тим, хто мав у цьому потребу та займався вихованням майбутнього покоління священнослужителів нашої помісної Церкви. Приснопам’ятний протоієрей Валерій наполегливо і ревно працював у відновлених духовних школах, коли вони лише розпочинали свою сповнену труднощами діяльність. Згодом Господь сподобив його стати настоятелем цієї парафії. Поступово, крок за кроком, отець Валерій розбудовував і розвивав цей храмовий комплекс. Він не просто жив, а горів і палав любов‘ю до Церкви і храму. Він вболівав за становлення помісної Української Церкви, стояв у витоках цього процесу і брав у ньому безпосередню участь» – сказав митрополит Епіфаній.

    Він підкреслив, що у протоієрей Валерій Семанцо став прикладом для кожного, бо ревно слжив Богові та Українській Церкві.

    Після богослужіння у храмі Митрополит Епіфаній разом із духовенством відвідав могилу приснопам‘ятного протоієрея Валерія, де помолився за спокій його душі та звершив покладання квітів.

    Найсвіжіше

    Популярне