Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол РФ: Мін'юст Ізраїлю зареєстрував права РФ на подвір'я в Старому місті Єрусалиму

    Реєстратор нерухомого майна при міністерстві юстиції Ізраїлю вирішив відновити реєстрацію Олександрівського подвір’я в Старому місті Єрусалиму на Російську Федерацію. Посольство РФ розраховує, що юридична процедура буде завершена в найближчі тижні.
    Інформація можиливо не відповідає дійсності, адже про це повідомляють лише російські ЗМІ з посиланням на посла РФ в Ізраїлі Анатолия Викторова.
    «Днями реєстратором нерухомого майна міністерства юстиції Ізраїлю було прийнято важливе рішення про відновлення реєстрації на Російську Федерацію Олександрівського подвір’я в Старому місті Єрусалиму. Розраховуємо на завершення в найближчі тижні цієї юридичної процедури, що стало б свідченням зміцнення російської духовної і культурної присутності у Святій землі й відповідало б інтересам паломників та туристів», – сказав Вікторов.
    Питання про перереєстрацію Олександрівського подвір’я на Російську Федерацію знаходиться на розгляді ізраїльської сторони вже кілька років. Безпосередньо процедура була запущена міністерством юстиції Ізраїлю 31 грудня 2019 року.
    За інформацією ізраїльських журналістів, позов щодо Ізраїлю, Росії та інспектора реєстрації нерухомості в Ізраїлі був поданий від Православного товариства Святої Землі, зареєстрованого в Мюнхені.
    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що Ізраїль призупинив передачу Росії Олександрівського подвір’я в Єрусалимі. Адвокати тоді заявляли, що на початку 1990-х суди Ізраїлю і Нью-Йорка визнали їх клієнта власником Олександрівського подвір’я, і ​​зараз держава не має право передавати об’єкт Російській Федерації.
    На початку 2020 року йшлося про державний шантаж збоку РФ. Росіяни вимагали зареєструвати на них Олександрівське подвір’я в обмін на громадян Ізраїлю, що знаходились ув’язненими в РФ.
    Олександрівське подвір’я – єдиний об’єкт, який знаходиться в межах єрусалимського Старого міста поруч з місцем розп’яття, поховання і воскресіння Христа. Росіяни стверджують, що придбали цей об’єкт ще в XIX столітті. Кілька років тому прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв віддав розпорядження оформити юридично всі права Росії на Олександрівське подвір’я і церкву Святого Олександра Невського в Єрусалимі.

    Найсвіжіше

    Популярне