Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    "Скрєпоносна" Росія своєрідно висловлює скорботу з причини смерті протоєрея Дмітрія Смірнова

    Засоби масової інформації Російської Федерації повідомляють про факти жорсткого висміювання смерті протоєрея Дмітрія Смірнова, про відхід з життя якого стало відомо вранці 21 жовтня 2020 року.
    Російський YouTube-блогер і журналістка “Эха Москвы” Марі Говорі оприлюднила в Twitter допис про трагедію словами: “О, протоєрей Дмітрій Смірнов на підвищення пішов”. Її колега по “Эху” Татьяна Фельгенгауз не менш зловтішно прокоментувала допис фразою: “Мені здається, на нього чекає жорсткий дауншифтінг”.

    Скріншот допису в Twitter

    Користувачі соцмережі їдкими коментарями підтримали потік “чорного гумору”.
    Користувач “Тачанка с юга” відреагувала на смерть клірика фразою “К Чаплину вознесся”, а “Leonid” припускає, що “Живьем на небо забрали”.
    Скріншот коментарів в Twitter

    Не лишилась осторонь події телеведуча Ксенія Собчак. У власному телеграм-каналі “Кровавая барыня” вона оприлюднила підбірку трьох публікацій про протоєрея Дмітрія Смірнова. Серед них: “Протоєрей Дмітрій Смірнов заявив про користь коронавірусу”, “У протоєрея Смірнова виявили коронавірус”, “Помер протоєрей Дмітрій Смірнов”. “Очманіти” просто – прокоментувала Собчак.
    Скріншот допису у telegram

    Поки росіяни називають українців “хунтою”, “розкольниками” і “фашистами”, в самій “скрєпоносній” Росії чорний гумор, мабуть, вважається нормальною реакцією на смерть священника.
    Поза тим, стало відомо, що чин відспівування протоєрея Дмітрія Смірнова відбудеться 23 жовтня 2020 року в храмі Христа Спасителя. Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) заявив, що не буде присутнім на богослужіння у зв’язку з перебуванням на самоізоляції.

    Найсвіжіше

    Популярне