Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив чин освячення хреста та наріжного каменю майбутнього храму на Київщині

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 жовтня 2020 року відвідав з архіпастирським візитом м. Білу Церкву, де звершив чин освячення хреста та наріжного каменя для будівництва нового трапезного храму на честь святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських Чудотворця.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    На святковому дійстві були присутні місцеві жителі, представники влади й запрошене духовенство.
    Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.
    «Ще кілька десятиліть тому храми руйнувалися, а сьогодні ми живемо в особливий та сприятливий час, коли закладаються та освячуються нові святині Православної Церкви України. За роки нашої незалежності було зведено тисячі храмів, а цієї осені з усіх куточків нашої країни летять звістки про освячення все нових і нових святинь. Цим засвідчується, що Господь благословляє нашу Церкву на розбудову, на працю з примноження християнських цінностей у нашому житті», – зазначив Предстоятель.
    Блаженнійший Митрополит Епіфаній згадав і про випробування неоголошеною російсько-українською війною та пандемією небезпечної хвороби, які зараз переживає український народ.
    «Ми переконані в тому, що незабаром спільно будемо святкувати нашу з вами справжню перемогу над агресором, який намагається поневолити нас не тільки фізично, а й духовно. Він ставить на шляху нашого з вами розвитку багато перепон, але ми спільними зусиллями і нашою єдністю переможемо, тому що на нашому боці – Бог. Ми не прагнемо чужого, не воюємо за чиїсь землі. Ми боремося тільки за свою, Богом дану, українську землю. Тому ми так переконані в нашій перемозі!», – наголосив Його Блаженство.
    Предстоятель ПЦУ також нагородив відзнакою святого великомученика і цілителя Пантелеймона медичних працівників.
    На запрошення настоятеля протоієрея Віталія Стефаника Митрополит Епіфаній відвідав храм на честь святого Петра Калнишевського.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній прокоментував заборону суду книги «Справа Василя Стуса». Також він  здійснив чин освячення хреста на честь воїнів, загиблих за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне