П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Фільм про Василя Стуса, в якому згадується його адвокат, повертається у прокат

    5 вересня 2019 року в прокат вийшла стрічка “Заборонений” режисера Романа Бровка, яка розповідає про останні роки життя Василя Стуса і його боротьбу з системою.
    Після того, як 19 жовтня цього року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження накладу книги журналіста й історика Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, мережа кінотеатрів “Планета кіно” оголосила, що повертає в прокат фільм.
    Глядачі матимуть змогу подивитися “Заборонений” з 29 жовтня.
    Нагадаємо, процес виробництва фільму супроводжувався скандалом і завзятими суперечками. Тоді про це повідомляло ВВС: “У  початковій версії сценарію містилася сцена із адвокатом поета, а нині впливовим українським політиком Віктором Медведчуком. Проте минулого року з’ясувалося, що цю сцену зі стрічки вирішили прибрати. Соцмережами одразу ж поповзли чутки, що це сталося не просто так, а на прохання самого пана Медведчука”.
    Про те, що зі стрічки нібито на вимогу Віктора Медведчука вирізали сцену фінального судового засідання, у якій той фігурував як адвокат Стуса, повідомив актор Геннадій Попенко з посиланням на інших учасників у фільмі.

    Виробники фільму заперечували факт тиску з боку кума Путіна і наголошували: сцену суду прибрали через хронометраж. Але це не було занадто переконливо і після розголосу, і бурхливої реакції громадян сцену суду над Стусом дозняли і вставили її до картини. До речі, у фільмі так і не згадується прізвище Медведчука, його називають просто “адвокат”.
    У 2019 р. за 8 тижнів у прокаті фільм зібрав майже 7 млн гривень. Його подивились 95,5 тисяч глядачів.

    Найсвіжіше

    Популярне