Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія продовжить гібридний тиск для відновлення подачі води до Криму

    У Росії відсутня сприятлива кон’юнктура для вирішення проблеми водопостачання Криму військовими методами, тому Кремль продовжить використовувати методи гібридного і військово-політичного тиску для відновлення подачі води на окупований півострів з материковою Україною.
    Про це заявив головний консультант служби з питань реінтеграції та деокупації представництва президента України в АРК Антон Твердовський на конференції “Про проблемні питання водопостачання та експлуатацію водних ресурсів на території Криму в умовах російської окупації”, передає видання GuildHall.
    “Це постійна інспірація питання, як на міжнародних майданчиках, так і на рівні квазідержавних громадських організацій. Інспірація питання водопостачання через своїх агентів в Україні і на Заході. Постійне проведення військових навчань. Це ставка на політичні методи, в тому числі через місцеві вибори. Закриття окремих районів акваторії Чорного та Азовського морів для безпроблемного проходження суден”, – заявив Твердовський.
    Він нагадав, що Крим розглядається Росією як військовий форпост в Чорноморському басейні.
    “Завдання України – це практична робота для протидії гібридним методам Росії. Це створення великих ризиків для Росії в разі включення її військового компонента”, – зазначив Твердовський.
    Тимчасово окупований Крим переживає одну з наймасштабніших посух за останні 150 років, а наповнення водосховищ за час російської окупації зменшилася до критичного рівня. Цього року багато кримчан залишилися навіть без питної води. РФ всю провину за ймовірну катастрофу намагається перекласти на Україну. Так Кремль маніпулює водної проблемою, в яку штучно загнав півострів.

    Найсвіжіше

    Популярне