Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Після благословення Онуфрія мер Одеси заявив, що проспект Небесної сотні перейменують на маршала Жукова

    Історико-топонімічна комісія міста Одеса прийняла рішення перейменувати проспект Небесної Сотні назад на проспект маршала Жукова. Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, якого нещодавно благословив Онуфрій (Березовський) – очільником московського патріархату в Україні.
    «Георгій Жуков не підпадає під закон про декомунізацію, оскільки є борцем з фашизмом», — написав Труханов передає Новинарня.
    Саме Труханов подав відповідне звернення про перейменування проспекту.
    Насправді Жуков підпадає під закон про декомунізацію, адже, крім військових посад, обіймав також високі пости в радянській і комуністичній ієрархії (міністр оборони СРСР у 1955-1957 рр., член президії ЦК КПРС у 1957 рр.).
    За повідомленням Труханова, також буде перейменована назад вулиця Інглезі – на вулицю 25-ї Чапаєвської дивізії.
    Пізніше стало відомо, що Одеська територіальна організація партії Європейська Солідарність подає позов до суду на мера міста Геннадія Труханова за спробу перейменувати проспект Небесної Сотні.

    Про це йдеться в повідомленні партії в Facebook.

    «Дотримуючись принципів європейської інтеграції, розвитку демократичних традицій і зміцнення прав людини, Україна буде продовжувати рухатися від тоталітарної радянської минувшини. Ми засуджуємо і виступаємо проти маніпуляцій і провокацій, а також політичних ігор навколо ностальгії деяких співгромадян », — повідомляють представники євросолідарності 18 жовтня.

    Слухання після повернення старих назв повинні пройти після місцевих виборів — 4 грудня о 16:00.

    Найсвіжіше

    Популярне