Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Харкові відкрили меморіальну стіну пам'яті про 275 загиблих мешканців регіону в російсько-українській війні

    На фасаді храму Іоанна Богослова, який знаходиться на вулиці Великій Панасівській, 105-А, відкрили меморіальну стіну пам’яті жителям Харківської області, які загинули під час військових дій на сході України, повідомляє офіційний сайт Харківської єпархії.

    Світлина: АрміяІnform

    Церемонію відкриття очолили: митрополит Черкаський і Чигиринський, голова Синодального управління військового духовенства Православної церкви України Іоанн Яременко, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан,настоятель храму Іоанна Богослова Віктор Маринчак. Також були присутні клірики Харківської єпархії, ветерани АТО/ООС, волонтери та родичі загиблих воїнів.
    Світлина: сайт Харківської єпархії

    Меморіал являє собою композицію, в центрі якої — тризуб в терновому вінку. Праворуч і ліворуч від тризуба до стін прикріпили по три плити з граніту з іменами 275 жителів регіону, які загинули під час військових дій на Донбасі. Внизу — подіум з написом “Слава Україні” для квітів та лампадок.
    Світлина: АрміяІnform

    Церемонія відкриття меморіальної стіни почалася з Гімну України. Потім представники духовенства прочитали молитви і освятили пам’ятну стіну.
    Ідея створення меморіальної стіни належить керівнику громадської організації “Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих без вісти і загиблих захисників України” Марині Поляковій.
    Автор дизайну проекта Михайло Квітка і керівник громадської організації “Всеукраїнське об’єднання рідних зниклих без вісти і загиблих захисників України” Марина Полякова.

    Найсвіжіше

    Популярне