Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Русскій мір» наступає: Кум Путіна ініціював переслідування «Голосу України» за статтю про Почаївську лавру

    За депутатським запитом народних депутатів України від партії «Опозиційна платформа – За життя» В.Медведчука та В.Німченка 12 жовтня 2020 року Печерський районний суд м.Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора почати кримінальне розслідування за фактом вчинення посадовими особами державного друкованого видання «Голос України» злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
    При цьому автори звернення подають назву цієї статті Кримінального кодексу як «розпалювання релігійної ворожнечі» та, увага, «приниження релігійних почуттів громадян України – віруючих Української православної церкви». Певно, путінським посіпакам в Україні дуже хочеться дописати у Кодекс статтю за протидію «русскому міру».
    Кума Путіна – Віктора Медведчука – та його поплічників «обурила» стаття оглядачки Світлани Чорної під назвою «Почаївська лавра – форпост “русского міра”», опублікована 1 вересня 2020 року в державному друкованому ЗМІ «Голос України».
    Їм не сподобалось, що Почаївська лавра РПЦвУ називається головною ударною силою агресора. Друзям Путіна також не подобається, що Почаївську лавру названо центром «русского міра», в якому відбувається наполегливе впровадження в свідомість місцевого населення політико-ідеологічних конструкцій «русского міра», що мова богослужінь у Почаївській лаврі – це мова окупанта, що становить загрозу в примітивній ціннісно-світоглядної традиції, яку з московського, чужого нам ґрунту пересаджують на ґрунт український.
    Джерело

    Найсвіжіше

    Популярне