Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ назвали «безбожником» монаха ПЦУ, що служив у ризах синьо-жовтого кольору

    У наближених до РПЦвУ ресурсах назвали безбожником волинського ігумена ПЦУ Меркурія (Бікіру), який на свято Покрови Пресвятої Богородиці одягнув синьо-жовті ризи із зображення ікони Покрови, яка оберігає Україну.
    «Ще один приклад того, що для СЦУшніков націоналізм замінив Бога», – написав проросійський блогер на своїй Facebook-сторінці. Його допис посилається пропагандистське видання СПЖ.
    Вірян московської церкви зачепила українська символіка на ризах священнослужителя ПЦУ.

    Протоєрей РПЦвУ Іван Гуй, у коментарях під дописом, назвав служителів ПЦУ «безбожниками». Інші віряни постили гнівні коментарі. Автор, на якого посилаються ресурси РПЦвУ, написав: «Дебілам слава!»

    Що цікаво віряни московської церкви дуже сильно обурюються проти української державної символіки в церкві, але самі її використовують. Наприклад очільник РПЦвУ Онуфрій служить перед двоголовим орлом – символом чи то Російської, чи то Візантійської імперії.

    Онуфрій за богослужінням. Перед ним на престолі двоголовий орел – державний символ Візантійської й Російської імперій. Фото: KP.UA

     
    Онуфрій за богослужінням. Ззаду нього на  двоголовий орел – державний символ Візантійської й Російської імперій. Джерело: Buzina.org

    У головному храмі Збройних сил РФ є символіка Сухопутних військ РФ, зображення військовослужбовців 2-ї світової і навіть патрони у вигляді декору ікон. Чому їх це не дивує?


    Найсвіжіше

    Популярне