П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ресурси РПЦвУ лякають цитатами «Афонського старця», який є розкольником і шанувальником Путіна

    Днями псевдоцерковний ресурс СПЖ розповсюдив інформацію про те, що афонський «старець» повідомив, що «розкольники» підуть в пекло. Черговий фейк від псевдоцерковного ресурсу Московського патріархату.
    Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі архімандрит ПЦУ Софроній.
    «Людина, яка лякає пеклом «розкольників» сам виявився справжнісіньким розкольником. Це монах Гавриїл, якого на Святій Горі вважають розкольником за те, що він не поминає і не підкоряється, як личить монаху, своєму правлячому єпископу – Вселенському патріарху», – написав Софроній.
    Він зауважив, що такі маніпуляції поширюються тому, що для нашого побожного народу Свята Гора Афон завжди була взірцем віри, молитви та подвигів. Зараз подібні слова афонського «старця» для багатьох можуть стати спокусою.
    За словами архімандрита Софронія, нещодавно отець Гавриїл підтримав відлученого від Церкви Миколу Романова, колишнього схиігумена Сергія. Отець Гавриїл не маючи священного сану «благословив» Миколі викривати гріхи РПЦ.
    «Ще отець Гавриїл являється шанувальником В. Путіна, якому за словами «старця», Бог простить гріхи і помилки якщо в нього такі є(!), бо він взяв на себе важкий хрест – відродження «Святої Русі». До речі, отець Гавриїл не має відношення ні одного з двадцяти афонських монастирів і за законом Святої гори має бути депортований, як повідомляють наші друзі, це обов’язково відбудеться, якщо він не покається і не повернеться в канонічну Церкву. Ось такий «старець»», – підкреслив архімандрит Софроній.
    У коментарях кажуть, що Гавриїл – схизматик і його немає в православній церкві… всі монахи Афону намагалися повернути його до канонічної церкви, але він цього не хоче, бо вважає, що всі в єресі, і тільки він живе в правді, але всі поза Канонічною Церквою.

    Найсвіжіше

    Популярне