Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Польські спецпризначенці в Україні викликали істерику Кремля

    Візит президента Польщі Анджея Дуди до України став його другою закордонною поїздкою після його переобрання на посаду глави держави. Цей офіційний візит має символічне значення, оскільки його метою було показати всьому світу і закарбувати у пам’яті Києва і Варшави, що проблеми і суперечки лишились позаду, а у подальшому Польщу та Україну пов’язуватиме лише плідна стратегічна співпраця.
    Втім, окремі офіційні заходи за участю лідера Польщі в Україні “несподівано” викликали істеричну реакцію російських ЗМІ.
    Як повідомляє “Армія.Inform”, у посольстві Республіки Польща у Києві Анджей Дуда вручив нагороди польським військовослужбовцям військ спецпризначення, які перебувають в Україні з навчальною місією в межах союзницької співпраці.
    Якщо ані для Варшави, ані для Києва, цей захід не став несподіванкою, то в Росії неабияк здивувались факту перебування польских інструкторів в Україні.
    Канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва “Царьград” пише “Дуда випадково здав своїх. Що польський спецназ робить в Україні?” так ніби це неабияка таємниця. Російське православне видання із завзяттям почало розповідати, що на сході України на боці Збройних сил України воюють іноземні найманці, а солдати і офіцери НАТО, зокрема США а Канади, проводять регулярні навчання українських військових.
    “Царьград” із досить прозорим натяком зазначає, що “не відомо, чи приймав польский спецназ участь в бойових діях на Донбасі”, і тут же додає, що до сьогоднішнього дня не було жодної інформації про перебування військових з Польщі в Україні.
    Вочевидь, зацикленість на “загниваючих Штатах” просто не дають російським патріотам побачити щось інше, навіть якщо воно лежить на самісінькій поверхні. Поза тим, хочеться вірити, що внаслідок плідної стратегічної співпраці України та Польщі у Кремлі сильно здивуються ще не раз. А Київ і Варшава стануть справжніми друзями і союзниками у в рамках Балто-Чорноморського партнерства.

    Найсвіжіше

    Популярне