Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    За зґвалтування засуджено клірика Славгородської єпархії РПЦ

    Славгородський міський суд Алтайського краю РФ виніс вирок у відношенні секретаря Славгородської єпархії Російської православної церкви єродиякона Іоанна Шевгенюка. Дії клірика було кваліфіковано за ч. 1 ст. 132 Кримінального кодексу Російської Федерації «Мужолозтво або інші дії сексуального характеру із застосуванням насильства або користуючись безпорадним станом потерпілого».
    Про це пише «Ахилла» з посиланням на сторінку протодиякона Андрєя Кураєва у «Живому журналі».
    Вже інша сторінка «Живого журналу» Kalakazo публікує фотокопії судового рішення по зазначеній кримінальній справі.
    Як слідує з опублікованих документів, потерпілим у справі є 18-річний студент Славгородського педагогічного коледжу. З етичних міркувань, ім’я потерпілого та свідків у справі приховано від читача.
    Слідство встановило, що потерпілий студент познайомився з Іоанном Шевгенюком восени 2019 року, а з січня 2020 року проживав з разом з ним в одній квартирі. Під час регулярного вживання алкогольних напоїв, єродиякон Іоанн часто вів бесіди на тему нетрадиційних сексуальних відносин (підтверджується показами свідків у справі).
    У березні 2020 року, скориставшись безпорадним станом студента, викликаного сильним алкогольним сп’янінням, єродиякон Іоанн Шевгенюк вчинив акт сексуального насильства, про що потерпілий через деякий час повідомив правоохоронним органам РФ.
    Підсудний клірик свою провину визнав, однак свідчень давати не став.
    Встановивши провину Іоанна Шевгенюка, суд засудив його до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Водночас, суд виніс рішення вважати вирок умовним і призначив випробувальний строк терміном 2 роки.
    Не відомо, що змусило суддю фактично дозволити злочинцю уникнути покарання. Хочеться вірити, що таке «гуманне рішення» не прийняте під тиском «всемогутньої РПЦ».
    Наостанок «Ахилла» інформує, що з сайту Славгородської єпархії РПЦ вся інформація про єродиякона Іоанна Шевгенюка була видалена.
    Коментарі зайві.

    Найсвіжіше

    Популярне