Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії продається літак, яким користувався патріарх Кіріл. Скрута чи "замітання слідів"?

    Літак Gulfstream G450 з бортовим номером T7-ZZZ, яким користувався патріарх Кіріл (Гундяєв), виставлений на продаж. Об’яву про це “МБХ медиа” виявило на сайті ділера Avpro.
    Ціна бізнес-джету не повідомляється. Водночас, аналіз аналогічних оголошень, проведений журналістами, дозволяє припустити, що його можуть продати щонайменше за 15-20 мільйонів доларів США.
    Про те, що літаком користувався предстоятель Російської православної церкви стало відомо на так давно, а саме, після публікації в The Bell. Відомо, що з 2013 по 2016 роки повітряне судно перебувало у власності офшорної компанії “Helter Management Ltd”, що входила до складу групи “ВТБ”. Після перереєстрації, оператором літака стала компанія “Skyline Aviation SRL”, а ще через деякий час – “Otoba Assets Ltd”.
    І поки “прозорість” власності і користування літаком не викликає жодних підозр, цікаво біло б встановити причини появи оголошення про його продаж.

    Салон літака Gulfstream G450 Фото: credo.press

    Невже фінансова скрута, про яку з початку коронавірусної кризи говорять архієреї РПЦ, змушує Московську патріархіє розпродавати власне майно? Чи може патріарх Кіріл вирішив “позбутися” предметів розкоші, які викликають дедалі більше роздратування суспільства, ЗМІ та лідерів громадської думки? Чи російський першоєрарх вирішив змінити старий літак на щось більш сучасне і комфортне? Втім відповіді на ці питання, читач може і не отримати.

    Найсвіжіше

    Популярне