П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив Літургію у Спасо-Преображенському соборі з нагоди 10-ліття його освячення

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній у співслужінні духовенства української церкви звершив Божественну літургію у ставропігійному Спасо-Преображенському соборі на столичних Теремках.
    «З нагоди десятої річниці освячення храму архієрейський хор під керівництвом протодиякона Олександра Тарасенка виконав твори відомих українських композиторів минулого століття Миколи Леонтовича, Олександра Кошиця, Якова Яциневича та Кирила Стеценка. Проповідь цього дня виголосив протодиякон Іван Гичун», – повідомляє пресслужба ПЦУ..
    Під час відправи лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної пошесті COVID-19.
    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав духовенство, вірян, фундатора та будівничого храму з визначною подією в житті громади – 10-літтям з часу освячення собору.
    «Час дуже швидко спливає. Можливо, видається, що наче вчора було освячення, були понесені труди в побудові цього храму, але сьогодні ми вже святкуємо перший ювілей – десятиліття з часу освячення цієї прекрасної святині. Храм прекрасний ще тим, що постійно ви, парафіяни, підносите тут свої молитви до Бога. Всі ми радіємо з того, що Господь благословляє нам таке велике чудо в нашому житті. Бо, справді, побудувати храм ми можемо тільки з милості Божої і Його допомоги», – зокрема сказав Блаженнійший Митрополит Епіфаній.
    Предстоятель побажав духовенству храму, фундатору та вірянам кріпості душевних та тілесних сил, здоров’я й благословення Божого, щоби відзначити біблійний ювілей – 50-ліття з часу освячення храму.
    На завершення Предстоятель Православної Церкви України вручив високі церковні нагороди всім хто долучився до духовної і матеріальної розбудови святині.
    Голова Парафіяльної ради собору Ігор Лисов від імені громади висловив вдячність Предстоятелю ПЦУ за візит та духовну опіку й подарував панагію зі зображенням святителя Епіфанія Кіпрського, а митрополит Олександр відзначив якості Блаженнійшого Епіфнія, як приклад для наслідування та подарував Хрест із часточкою Животворчого Хреста Господнього.
    Після літургії всі разом помолилися за упокій душі Блаженнійшого владики Володимира (Сабодана) перед пам’ятником на його честь. Цього ж дня Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив освячення свічкової мануфактури «Фавор».

    Найсвіжіше

    Популярне