Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    На Миколаївщині відкрили меморіальний комплекс загиблим у російсько-українській війні

    У селищі міського типу Веселинове Веселинівського району відкрили меморіальний комплекс загиблим військовим. Дванадцять імен нанесли на гранітну стелу.
    Про це повідомляє Суспільне.

    Світлина: Сергій Куропятник

    Меморіальний комплекс “Полеглим землякам” складається з кількох елементів, у центрі якого є курган слави. Увінчує його капличка зі скульптурою Покрови Пресвятої Богородиці.

    Побудований комплекс на території храму Першоапостольних Петра і Павла Православної церкви України. Ділянку надала християнська громада.

    Світлина: Сергій Куропятник

    Меморіал збудовано за гроші бюджету Веселинівського району та небайдужих громадян: меценатів, членів Громадської організації “Веселинівська спілка патріотичних сил”.

    Голова організації Володимир Винокуров брав участь у розробці проєкту. Особисто знав кожного з загиблих.

    “Серед наших загиблих мій однополчанин Фігурський Артур Сергійович, це перший наш загиблий побратим. Наступний Дога О. В., це наш земляк, тут народився, закінчив школу, призивався з іншого військомату і загинув у зоні АТО”, – голова ГО “Веселинівська спілка патріотичних сил” Володимир Винокуров.

    Світлина: Сергій Куропятник

    Під час відкриття присутні згадали поіменно кожного полеглого військового та вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

    На захід запросили учасників АТО/ООС, членів родин загиблих героїв, також представників обласної та районної рад. Приїхав і заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

    “Я дуже хотів попасти на цей захід, тому що увіковічення пам’яті наших побратимів, це вкрай важливо. Це місце має бути місцем сили, яке надаватиме нам сили боротися далі і відстоювати свою країну”, – каже Олександр Терещенко.

    Завершили відкриття меморіалу покладанням квітів.

    Світлина: Сергій Куропятник

    Найсвіжіше

    Популярне