Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Дніпропетровщині громада перейшла до Православної Церкви України

    10 жовтня, у с. Мусіївка Нікопольського району місцева громада прийшла із московського патріархату до Православної Церкви України. На парафії, яка покинула російську церкву, священнослужитель ПЦУ ігумен Меркурій Скороход звершив чин освячення храму на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Також ігумен у співслужінні настоятеля храму єрея Павла Черкасова та єромонаха Олексія (Петренко) звершив Божественну Літургію.
    Про це повідомляє ігумен Меркурій Скороход з посиланням на прес-службу Нікопольського благочиння Православної Церкви України.
    «Радісну подію з жителями села розділили родини воїнів АТО. По завершенні богослужіння духовенство Нікополя привітали громаду та подарували храму духовні святині та відзначило благодійників святої обителі Олену Балагуш та Олену Романченко», – йдеться у повідомленні.
    Священники кажуть, що ця історична подія залишиться в пам’яті кожного з парафіян, адже сьогодні здійснилася їхня велика мрія – мати свій храм, де буде прославлене ім’я Бога рідною українською мовою.

     

    Найсвіжіше

    Популярне