Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У російській школі 13 учнів знепритомніли від патріотичних пісень

    Досить несподівано скінчилась урочиста лінійка 5 жовтня 2020 року в школі № 7 у Великих Луках Псковської області Російської Федерації. 13 учнів втратили свідомість і були ушпиталені, троє з них – у важкому стані.
    Слідчий комітет РФ розпочав перевірку вказаного факту, а місцеві мешканці почали говорити про перевищення показників вмісту хлору у місцевій воді.
    Втім, найбільш грандіозну, водночас сміливу, версію висловила начальниця управління освіти адміністрації Великих Лук Татьяна Лозніцкая. Вона зазначила, що запаморочення і втрата свідомості могли бути спричинені патріотичними піснями та музикою.
    Про це повідомляє «ШапитоD3».
    «Захід видався урочистим, звучали патріотичні промови. Це було надзвичайно хвилюючим моментом», – пояснила Лозніцкая.
    У зв’язку з озвученням такої версії у слідчих є, щонайменше два варіанти.
    Правоохоронці можуть встановити факт перешкоджання слідству, шляхом надання свідчень чи пояснень, які збивають правоохоронців зі сліду справжнього протиправного діяння.
    Або ж в Росії, нарешті, змушені будуть визнати, що російський патріотизм почав шкодити дітям самих росіян.
    Обидва варіанти можуть мати відношення до істини. У статті йде мова про те, що лікарі давно попереджають про шкідливість патріотичного психозу, який притаманний тоталітарним державам.
    Контроль поведінки, знищення індивідуалізму (головне – це партія, держава, «родіна»), контроль інформаційного простору, контроль мислення через нав’язування лозунгів і «заучених істин», формування образу зовнішнього ворога і контроль емоцій неодмінно послаблюють особистість як фізично, так і психічно.
    Отже, у даному випадку, діти дійсно могли постраждати через «патріотичний угар». Водночас, не варто сподіватись, що одразу всі чиновники РФ визнають небезпеку ігрищ у великоросійський патріотизм, від якого страждають люди не лише в сусідніх державах, а й самі роспатріоти.

    Найсвіжіше

    Популярне