Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Нам не потрібна автокефалія, нас задовольняє бути частиною моспатірахату – керуючий справами РПЦвУ

    Відповідаючи на питання про те, чи можлива зміна статусу РПЦвУ, або надання їй неканонічної автокефалії від Моковського патріарха Кіріла (Гундяєва), митрополит Антоній (Паканич) зазначив, що більшість членів РПЦвУ вважають, що «існуючий сьогодні статус відповідає реаліям життя і дає максимальні можливості для місії Церкви в нашому суспільстві».
    На його думку, дискусії всередині самої РПЦвУ про автокефалію говорять, але в головному вони йдуть в одному правильному напрямку. Щоправда, що мається на увазі під головним напрямком не уточнив. Сам Паканич, попри російсько-українську війну, нещодавно відкрито їздив у Російську Федерацію, де «українські меценати» профінансували реставрацію собору в російській Вологді. Там він вручив місцевим чиновникам РФ подарунки від московського патріарха Кіріла.
    Керуючий справами РПЦвУ підкреслив, що Церквою керує Господь, і про це ніколи не можна забувати. «Не ми є основними діячами в церковному житті, ми можемо тільки або перешкодити, або навпаки допомогти, але керує Церквою Сам Бог», — підсумував Паканич.
    Цікаво чи можна приписувати Богу ті злочини, які робили служителі РПЦ в Криму? Чи може керувати Московською церквою Господь, якщо вона молиться за «російських миротворців у Сирії», які щороку вбивають тисячі мирних жителів і дітей.
    Варто зазначити, що Антоній (Паканич) виступає проти «пропаганди війни» і був організатором горезвісного форуму «Люди миру» в Святогірській лаврі. На форумі вірянка РПЦвУ розповіла, як у Пісках «Виносили всьо» і звинуватила ЗСУ у мародерстві.

    Найсвіжіше

    Популярне