Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Через клірика МП, який привітав Путіна з іменинами, опечатали церкву. Громада святкувала храмове свято на дворі

    8 жовтня 2020 року, у День пам’яті преподобного Сергія Радонезького, релігійна громада села Галинівка Оваднівського благочиння молитовно відзначила храмове свято, повідомляє сайт Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.
    Громада нещодавно за власним волевиявленням одноголосно прийняла рішення змінити юрисдикцію з УПЦ (МП) в підпорядкування Православної Церкви України.
    Через ситуацію, яку спровокував священник (МП) Олексій Шаран, храм опечатали.

    Світлина: Facebook @Володимир-Волинська єпархія ПЦУ

    Тому святкову Божественну літургію було звершено на території Свято-Сергієвського храму.
    З благословення Преосвященного Матфея єпископа Володимир-Волинського і Турійського Богослужіння очолив секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук у співслужінні во. настоятеля благочинного прот. Сергія Місана, районних благочинних та запрошенного духовенства з усіх благочинь єпархії.
    Світлина: Facebook @Володимир-Волинська єпархія ПЦУ

    По завершенні літургії секретар от. Юрій від імені владики Матфея привітав парафіян з храмовим празником та побажав, щоб у їхньому селі панував мир, злагода, взаєморозуміння і любов.
    У цей день парафіяни привітали благочинного от. Сергія з Днем Пам’яті його небесного покровителя та подякували духовенству за підтримку і за можливість чути молитви на своїй рідній українській мові.

    Між вірянами, що зібрались на храмове свято панувала радість і спокій.
    На завершення свята відбувся традиційний хресний хід навколо храму.
    Нагадаємо, після того, як про привітання Шараном Путіна дізналися мешканці Галинівки, 9 серпня були ініційовані збори громади, на яких проголосували за перехід до ПЦУ. У цей самий день Володимир-Волинська єпархія РПЦвУ направила служити в храм іншого священника Юрія.
    З того часу про отця Шарана в селі не чули, не знали навіть де він є. Припускають, що ховався від народного гніву. Проте 4 жовтня він раптом завітав до храму і навіть здійснив там богослужіння. Ця «витівка» мешканцям Галинівки, які є прихильниками ПЦУ, не сподобалася.
    Опісля богослужіння, храм опечатали і спеціально створена комісія планує провести інвентаризацію, тобто опис майна і матеріальних цінностей, щоб їх передати новій парафіяльній раді.

    Найсвіжіше

    Популярне