Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    «Україна – найкращий друг, РФ – окупант»: Литовські військові й дипломати відвідали Донеччину

    На Донеччині представники Командування об’єднаних сил зустрілися з делегацією Литви, яку очолив надзвичайний і повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.
    «Для нас Україна є важливим стратегічним партнером, а також – найкращим другом. Підтримка України свідчить про нашу боротьбу з агресором і окупантом яким є Російська Федерація. В нашій країні – це аксіома. Це розуміє кожен пересічний громадянин. Наша тренувальна місія готова завжди бути поряд з українцями. Дякуємо, що приймаєте нашу допомогу, дякуємо вам, за такий цікавий і насичений день”, – сказав Сарапінас. Про це інформує пресцентр штабу ООС, передає Новинарня.
    Гості із Литви відвідали одну з бригад оперативно-тактичного угрупування «Схід».
    На початку зустрічі виконувач обов’язків заступника командувача ОС підполковник Євген Рижов ознайомив Сарапінаса із поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.
    «Командир бойової бригади наочно і детально ознайомив литовських військових колег та представників посольства із ситуацією на лінії розмежування у районі відповідальності його бойових підрозділів», — йдеться у повідомленні.
    Також обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж, внаслідок підступної діяльності російських окупаційних військ.
    Командир литовської військової тренувальної місії в Україні, підполковник Томас Матулевічус порушив питання, пов’язані із підготовкою українських військових, зокрема — злагодженням військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.
    Своєю чергою, представники литовських ЗС і дипломати зазначили, що найбільшим дестабілізатором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. А також, що народ Литви підтримує Україну і вважає її своїм братським народом.
    Вони подякували за можливість поспілкуватись з бойовими підрозділами, обмін досвідом та за традиційну українську гостинність.

    Найсвіжіше

    Популярне