Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії посилюють покарання за «неправдиві відомості» про СРСР під час Другої світової

    Віце-спікер нижньої палати російського парламенту Іріна Яровая підготувала пакет законопроєктів, що посилюють відповідальність за «реабілітацію нацизму». Яровая, зокрема, пропонує посилити «заходи кримінальної відповідальності за заперечення фактів, встановлених вироком міжнародного військового трибуналу, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком, а також поширення завідомо неправдивих відомостей про діяльність СРСР в роки Другої світової війни».
    Також в законопроєктах пропонується посилити кримінальну відповідальність за «реабілітацію нацизму» з використанням інтернету, передає Радіо Свобода.
    РосЗМІ відзначають, що 6 жовтня ініціативи Ярової отримали позитивні відгуки урядової комісії з законопроєктної діяльності.
    Зараз за порушення статті Кримінального кодексу РФ про реабілітацію нацизму можна отримати до трьох років позбавлення волі, а якщо злочин скоєно з використанням службового становища або ЗМІ, то до п’яти років.
    Нагадаємо, кримінальними справами з «фальсифікації історії» і «реабілітації нацизму» буде займатися окрема структура в Слідчому комітеті РФ. Тим часом кремлівська пропаганда продовжує працювати над формуванням образу ідеологічного світового панування Російської Федерації.
    Раніше президент Росії Владімір Путін опублікував статтю про Другу світову війну. Він звинувачує в її початку Польщу, виправдовує пакт Молотова-Ріббентропа і призводить фальшиву цитату Гітлера з екстремістської книги.
    У свою чергу Литва винесла на обговорення саміту ЄС, який проходив у липні цього року, питання «спроб Росії переписати історію».

    Найсвіжіше

    Популярне