П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські православні патріоти виступили з новим звинуваченням на адресу США

    Член президії «Всесвітнього російського народного собору» (ВРНС) і перший заступник глави Синодального відділу по взаємовідносинам з суспільством та ЗМІ Російської православної церкви Алєксандр Щіпков заявив, що у найближчому майбутньому Росію охопить друга хвиля сектантської активності.
    У такий спосіб він прокоментував події навколо затримання в РФ керівника секти «Церква останнього завіту» Сєргєя Торопа, який називав себе Віссаріоном, пише офіційний сайт РПЦ.
    Щіпков переконаний, що нова хвиля сектантства за своїми масштабами і наслідками цілком може нагадувати аналогічне явище в першій половині 1990-х років. У той час, на думку філософа, мало місце лобіювання сеткантів, які виконували задачу з дестабілізації релігійного простору.
    Член президії ВРНС розповів, що в 1996 році секта Віссаріона домовилась про підтримку на президентських виборах Бориса Єльцина, забезпечила явку виборців і відповідний обіцяний результат. Внаслідок цього розпочалась міцна і плідна співпраця вказаної релігійної організації з регіональною владою. Це забезпечило політичну і економічну підтримку діяльності Віссаріона.
    І от зараз Щіпков попереджає, що: «США вже виділили значні ресурси для здійснення радикального впливу на релігійне життя громадян Росії. Робота проводиться у двох напрямках: розвиток мережі сектантських релігійних утворень і штучна зміна православної догматики», – зазначив один з керівників ВРНС.
    І дійсно, хто ж винен у всіх внутрішніх проблемах «русского міра», як не Вашингтон? Єдине, що забув розповісти Щіпков, так це те, що кожен почесний російський сектант буде удостоєний Пентагоном права володіння, носіння і використання копії візитівки Дмитра Яроша.

    Найсвіжіше

    Популярне