Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії заявили, що Азербайджан вербує українських націоналістів для участі у війні за Нагірний Карабах

    Азербайджан набирає найманців з числа українських націоналістів для участі в бойових діях проти Вірменії, повідомляє канал олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» з посиланням на Telegram-канал WarGonzo.
    Видання зазначає, що зарплата найманців з України сягає 2000 доларів США.
    Раніше декілька ЗМІ говорили про участь сирійських бойовиків у конфлікті за Нагірний Карабах, і от зараз звучить нове повідомлення про «іноземне» поповнення військових сил Азербайджану.
    Мова йде про нібито рішення президента Азербайджану Ільхама Алієва про вербування найманців з України. При цьому, перевага надається ветеранам АТО/ООС.
    Зокрема, повідомляється про діяльність азербайджанської діаспори в місті Одеса, представники якої проводять перемовини з «Азовом» і «Правим сектором» для формування груп добровольців, які вирушать на фронт.
    Не дивно, що тема українських найманців зазвучала з вуст російських інформаційних ресурсів в контексті конфлікту в Нагірному Карабаху. Навіть щонайменший резонанс Російська Федерація може, і буде використовувати на міжнародній арені для посилення тиску на Україну, послаблення економічних санкцій та посилення свого впливу на внутрішні політичні процеси нашої держави.
    Тож аналогічні заяви потрібно сприймати не інакше, як елемент гібридної війни Російської Федерації проти України, і якнайшвидше відпрацювати комплекс заходів з протидії інформаційним викидам з Росії, які можуть нашкодити міжнародному іміджу України.

    Найсвіжіше

    Популярне