Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Русскій мір» на Полтавщині: РПЦвУ освятила храмовий комплекс на честь російського святого

    У Кременчуку, що на Полтавщині, 4 жовтня 2020 року митрополит РПЦвУ Миколай (Капустін) освятив храмовий комплекс на честь російського святого – Серафима Саровського. Прикметно, що серед усіх українських святих РПЦвУ продовжує освячувати храми на честь московських святих, які не мають ніякого відношення до України й зокрема Кременчука.
    Про це повідомляє kg.ua
    Участь в службі разом із вірянами Московської церкви взяли міський голова Кременчука Віталій Малецький з дружиною Мариною, сім’я меценатів на чолі з Максимом Королем, ректор Полтавської аграрної академії Валентиною Аранчій, екс-директор департаменту освіти Полтавської облдержадміністрації Олена Харченко, керівник «Житомиргазу» Валентин Ющенко, глава Семенівської ОТГ Людмила Милашевич, екс-заступник прокурора Кременчука, директор юридичної компанії «Ліас» Людмила Середа.
    Церква розташована недалеко від Кременчуцької центральної районної лікарні. Прикметно, що представники РПЦвУ не освячують в Україні на честь українських святих. Для них рідніше все московське і навіть святі московські для них є ближчими. Саме тому замість сонму українських святих вони обрали російського Серафима, який жив у Саратові.
    Нагадаємо, в кінці вересня на території Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» РПЦвУ почала зводити храм на честь московського святого Сергія Радонежського.

    Найсвіжіше

    Популярне