Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Москві заявляють, що Росію провокують у Нагірному Карабасі. Втім, росіяни готові «піддатись провокації»

    Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією в Нагріному Карабасі має дедалі більше перспектив перерости в міжнародне військове протистояння. Канал російського православного олігарха Константіна Малофєєва «Царьград» пише, що в окремих ЗМІ почали з’являтись повідомлення про удар військ Азербайджану по російським військовим літакам у Вірменії та взяття під контроль російської військової бази в місті Гюмрі. У такий спосіб, Росію нібито намагаються спровокувати на військову участь у конфлікті.
    Водночас, «Царьград» зазначає, що жодне із вказаних повідомлень не відповідає дійсності. Вірменія, нібито, змогла відбити ракетний удар по аеропорту Єревана, де розміщені російські військово-транспортні літаки.
    Азербайджан, в свою чергу, заявляє про, нібито, контроль російської військової бази в Гюрмі завдяки ізраїльським тактичним ракетним комплексам Lora. Вказана зброя тримає об’єкт в зоні ураження.
    Також пишеться, що ці повідомлення мають намір спровокувати Москву, яка досі зберігає нейтралітет в конфлікті.
    Втім, Росія не виключає введення власних «миротворців» до Нагріного Карабаху. Прес-секретар президента РФ Дмітрій Пєсков зазначив, що такий варіант можливий, після того, як прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян запропонував розглянути питання про російських миротворців на зустрічі групи ОБСЄ.
    Складається досить дивна ситуація, коли Росія знає, що її провокують, повідомляє в ЗМІ про провокацію, але легко піддається на провокацію і вводить «миротворців» (війська) на територію іншої держави. Втім, пошук якоїсь логіки в діях Кремля, коли справа чіпляє геополітичні інтереси РФ – невдячна справа.

    Найсвіжіше

    Популярне