П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Кіпрської церкви піддав критиці Росію за співпрацю з Туреччиною

    Архієпископ Кіпрський Хризостом II прокоментував 28 вересня, після літургії в монастирі св. Неофіта, загострення ситуацію у середземноморському регіоні у зв’язку з поновленням азербайджансько-вірменської війни в Нагірному Карабасі.
    Як повідомляє Credo.press з посиланням на «Orthodox Times», архієпископ Хризостом припустив, що в контексті цих подій греко-турецький конфлікт може привести до розпаду південно-східного крила НАТО.
    За його словами, президент Туреччини використовує європейців і їх фінансові інтереси. Особливій критиці Хризостом II піддав позицію Росії, яка, за його словами, підбурює і підтримує Туреччину не тому, що любить її, а тому, що прагне зберегти свою монополію на продаж газу в Європі.
    Предстоятель Кіпрської архієпископії також прокоментував свій стан здоров’я, визнавши, що йому важко ходити і стояти. Він сказав, що лікарі рекомендували йому відпочити й дотримуватися постільного режиму, що не дозволяє архієпископу в повному обсязі виконувати свої обов’язки. Він має проблеми зі спинним мозком.

    Що кажуть про війну в Нагірному Карабасі РПЦ?

    Найсвіжіше

    Популярне