Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ обурились, що в українському підручнику йдеться про нівелювання впливу РПЦ після отримання Томосу

    У Російській православній церкві обурились, що в українському підручнику для 11 класу йдеться про нівелювання впливу московського патріархату, після отримання Томосу ПЦУ.
    Гнівний пост написав у своєму телеграм-каналі глава Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Московського Патріархату Владімір Лєгойда, коментуючи появу параграфа про «історію боротьби за Українську автокефальну Церкву» в тексті підручника для 11 класу, рекомендованого Міністерством освіти і науки України.
    Також представника РПЦ обурило, що у тексті підручника «особливо відзначена роль створення ПЦУ» і отримання нею томосу від патріарха Константинопольського Варфоломія.
    Лєгойду зачепили рядки, де написано, що ПЦУ «консолідувала і об’єднала патріотичні сили» України і «нівелювала вплив Російської Православної Церкви на внутрішнє життя» українців.
    Владімір Лєгойда підкреслив, що закріплюючи пройдений матеріал, учитель повинен запропонувати старшокласникам відповісти на такі питання: чому РПЦвУ перешкоджала отриманню Томосу про автокефалію ПЦУ і у чому вони проявлялися? Які ідеологеми використовували противники Томосу для обґрунтування своєї позиції?
    Представник РПЦ висловив співчуття українським школярам, яким тепер, на його думку, доведеться вивчати «історичні фальсифікації».
    Варто зазначити, що в Україні Російський культурний центр за підтримки РПЦвУ пропагує культ «побєдобєсія» історичні фейки й культ «побєдобесія».
    Раніше Лєгойда заявив, що отримання автокефалії має на меті трансформувати православну свідомість мешканців України та адаптувати її під потреби поточного політичного моменту а «ПЦУ продовжує виконувати політичне замовлення».  Також він розповідав про гоніння на Московський патріархат в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне