П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    "Так не дістанься ж ти нікому": За намовою РПЦвУ двері храму ПЦУ в Біловежах Перших заколотили зсередини

    Епопея з храмом ПЦУ в селі Біловежах Перших триває. Про останні події на фронті російсько-української релігійної війни на Чернігівщині розказав на своєї сторінці у Facebook громадський діяч Ростислав Мартинюк.
    “Храм св. Олександра ПЦУ в Кочубеївщині/Біловежах Перших. Будівельники, намовлені московськими біснуватими батюшками, заколотили зсередини усі троє дверей, самі хитромудро вибравшись через північну створку, зняту з петель.
    Завтра із старостою будемо викручувати “уголки”, якими вандали пришпандьорили двері. Бо в неділю служити Обітницю.
    “… бо й вони себе православними християнами називають”, – промовляється у молитві ще часів св. Петра Могили під час нападу чужинців східного віросповідання.
    До речі, біснуватий Олег “Клімєнт” Вечеря з Ніженя вже прокляв усіх, хто захищав храм від зазіхань РПЦ оці кілька днів. Що значить сповнений любови монах…”, – написав Ростислав Мартинюк у своєї публікації.

    Світлина: Facebook Ростислава Мартинюка

    Нагадаємо, московські священники намагаються відібрати у громади села Біловежі Перші, що на Чернігівщині, щойно відреставрований храм св. Олександра. І це проти волі громади, яка вже провела збори і вирішила приєднатись до ПЦУ.
    У суботу, перед Воздвиженням, громада відстояла свій храм і священство ПЦУ його освятило. А в неділю відслужили першу Божественну літургію. Але напруга у маленькому селі на Чернігівщині не спадає.

    Найсвіжіше

    Популярне