Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Прикарпатті духовенство привітало воїнів-«едельвейсів» з річницею створення

    На Прикарпатті духовенство привітало офіцерський та особовий склад 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» з п’ятою річницю від дня її створення.
    «У місті Коломиї, 1 жовтня, відбулися урочистості з нагоди ювілейної події, які розпочались шикуванням особового складу на плацу військової частини А4267 з Державним та бойовими прапорами України і військових підрозділів бригади», – повідомляє капелан Руслан Матвієнко.


     
    Перемістившись до меморіалу захисникам України «Кожному поколінню своя війна» духовенство та всі присутні після зачитування військового звання, прізвища, імені, по батькові та дати загибелі, заупокійною молитвою, хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя меморіалу вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав свої життя за незалежність та волю України.
    Згодом, у приміщенні Коломийського міського палацу культури «Народний дім» відбулось продовження урочистих заходів за участі військовослужбовців бригади та запрошених гостей. Після спільного виконання Гімну України, вітального слова заступника Оперативного командування “Захід” полковника Горбатюка Володимира, тимчасово виконуючого обов’язки командира бригади полковника Котлика Вячеслава, першого командира бригади Героя України полковника Зубанича Василя та молитви, звершеної священнослужителями, з вітальними словами звернулися гості – представники обласної, районної та міської влади.
    За щире та віддане служіння Україні та українському народу в лавах Збройних сил України військовослужбовців бригади було відзначено державними та капеланськими відзнаками, цінними подарунками та присвоєнням чергових військових звань.
    Урочистості завершились святковою концертною програмою.
    Бажаємо Вам, ЕДЕЛЬВЕЙСИ, успіхів у захисті суверенітету та територіальної цілісності нашої Батьківщини, подальшого служіння для утвердження миру.
    Нехай Господь береже Вас!

    Найсвіжіше

    Популярне