П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Чи змінить РПЦ свою назву на «церква свідків Держдепу»? Російським православним всюди ввижається «рука Вашингтону»

    Глава Синодального відділу із взаємовідносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда написав у власному Телеграм-каналі, що Сполучені Штати Америки, починаючи з часів Другої світової війни, здійснюють політику нав’язування своєї волі іншим державам через Константинопольський патріархат. Про це можна прочитати у виданні «Фраза».
    Такими, вже характерними для Росії, звинуваченнями в адресу Вашингтону Лєгойда відреагував на заяву державного секретаря США Майка Помпео після перемовин з прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Помпео оголосив про досягнуту домовленість між Америкою і Грецією про вивчення можливості більш тісного співробітництва через виклики, які Росія кидає православ’ю.
    Лєгойда наполягає на думці, що американська дипломатія нав’язує свою позицію через «вуста Константинопольського патріарха».
    Поряд з тим, російський православний патріот не забув згадати Україну. Традиційно пролунала безпідставна і безглузда теза, що США і Фанар створили в Україні «квазірелігійне утворення», яке, на думку Лєгойди, принесло страждання тисячам вірян.
    Релігійна організація, чиї представники так сміливо оприлюднюють власні домисли про провину США у всіх російських бідах, так же сміливо може змінити свою назву на «церква свідків Держдепу». Втім, не варто сподіватись, що після перейменування рівень російської загрози для православ’я, про які говорив Майк Помпео, чудодійним способом зменшиться.

    Найсвіжіше

    Популярне