Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Харкові духовенство ПЦУ взяло участь у прощанні із загиблим в авіатрощі курсантом Віталієм Вільховим

    У Харкові духовенство Православної Церкви України взяло участь у церемонії прощання з одним із курсантів, які загинули в авіатрощі Ан-26, що сталася 25 вересня під Чугуєвом.
    Курсант Віталій Вільховий був одним з двох, хто вижив у самій авіакатастрофі. Він отримав 90% опіків тіла і помер на наступний день. Церемонія пройшла на харківському Меморіалі Слави.
    В останній шлях Віталія прийшли провести його рідні та близькі, курсанти та Керівництво Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, Голова ОДА Олексій Кучер, єпископ Харківський та Богодухівський Православної Церкви України Митрофан в супроводі духовенства й капеланів єпархії. Зокрема, старшого капелана єпархії отця Ігоря Маяка, капелана Національного університету повітряних сил ім. Кожедуба отця Серго Бубашвілі, капелана прикордонників Харківщини отця Геннадія Рохманійко.
    Труну, покриту синьо-жовтим стягом, пронесли крізь усю алею Меморіалу Слави. Курсанти почергово несли тіло, юнаки в почесному коридорі схиляли коліно та віддавали честь.
    Прощальну промову виголосив начальник ХНУПС генерал-майор Олександр Турінський:
    «Це дуже важка втрата для батьків, для університету та всієї України. Віталій до останнього боровся за своє життя. Це був цілеспрямований, активний юнак, справжній патріот України, на якого покладали великі надії у майбутньому. Він усе своє коротке життя мріяв стати військовим льотчиком, бути в небі. Тепер він назавжди залишиться там».
    Після церемонії прощання курсанти ще певний час залишалися біля Меморіалу, спілкуватися між собою та з друзями поза вишем, які теж приїхали вшанувати пам’ять Віталія та всіх загиблих у страшній авіакатастрофі.
    Віталію Вільховому було 20 років, він народився на Львівщині. З дитинства мріяв літати. Навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, потім вступив до Харкова на льотний факультет. У родині Вільхових він був єдиним сином.
    Нагадаємо, митрополит Епіфаній висловив співчуття з приводу авіакатастрофи під Чугуєвом. Також Міноборони заперечує, що курсанти забирають документи з ХНУПС після аварії АН-26.

    Найсвіжіше

    Популярне