Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Російська розвідка заявляє, що США планують конфлікт між православними і католиками в Білорусі

    Керівник Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації Сєргєй Наришкін заявив засобам масової інформації про наявність в розпорядженні відомства даних про підготовку резонансної провокації в Білорусі.
    Про це повідомляє канал олігарха Константіна Малофєєва «Царьград».
    За словами головного російського розвідника, США планують організувати конфлікт між білорусами різних релігійних конфесій, зокрема між католиками і православними. Наришкін переконує, що інструктори ЦРУ і Пентагона приймають участь в підготовці протестувальників на території Республіки Білорусь.
    Очільник розвідки РФ зазначив, що, за задумом Вашингтону, конфлікт на релігійному підґрунті має «освіжити» протестні настрої в суспільстві, які прогнозовано почали згасати в Білорусі.
    «Царьград» не знехтував нагодою згадати Україну в контексті звинувачень озвучених Наришкіним. У статті йдеться, що американські спецслужби, нібито, діяли за схожим сценарієм в Україні. Щойно рівень протестів спадав – відбувались потужні провокації, які й призвели до людських жертв.
    Нагадаємо, що 23 вересня у Мінську відбулась інавгурація Аляксандра Лукашенка. Україна, слідом за Польщею, Німеччиною та Литвою, відмовилась визнавати легітимність та повноваження Лукашенка. На території Республіки Білорусь тривають протести.

    Найсвіжіше

    Популярне